Breakfast for champions

Breakfastforchampions1
19 februari was ik jarig! Dat ben ik hier een beetje vergeten te delen. Nu ben ik extra lang jarig, zo zie ik het maar. Voor het eerst sinds jaren heb ik weer een feestje gehouden. In eerste instantie wilde ik dat heel stoer in ons eigen stulpje doen, maar ik had impulsief vijftig man uitgenodigd. En dat op minder dan veertig vierkante meter. Oeps. Ruimtelijk inzicht is nooit mijn sterkte geweest. Oh, en verstandige keuzes maken ook niet. Ook was ik een beetje vergeten dat ik geen geld had om drankjes te kopen voor zoveel mensen. Dus kwam Alex met het idee om een drankspel te doen en gewoon een aantal flessen wodka te kopen. Zo gezegd, zo gedaan. De ochtend erna verliep wat minder soepel helaas. En wat heb je dan nodig? Een breakfast voor champions natuurlijk!

Het liefst zou ik nu een heel wetenschappelijk verantwoord stuk klaar hebben liggen met allerlei mooie bronnen. Bijvoorbeeld dat de vetten uit avocado’s en bacon ervoor zorgen dat je kater sneller je lichaam verlaat. Maar helaas, ik ben te lui voor het doen van dergelijke onderzoeken. Dus ik wil je graag vragen om uit te gaan van mijn zeer deskundige oordeel op basis van deze vreselijke ochtend. Ik wil niet zeggen dat het broodje mijn kater wonderbaarlijk heeft opgelost, maar het heeft me wel de dag door geholpen. Dat wil zeggen: ik heb het binnen gehouden en was geen rottende zombie meer.

Omdat het niet echt een recept is, maar een simpel broodje voor simpele zielen, zet ik hieronder de ingrediënten. You’ll figure it out, it’s just a sandwich.
-Stokbrood
-Mozzarella
-Avocado
-Ontbijtspek
-Parmezaanse kaas
-Pesto
-Rucola

Breakfastforchampions2

Omdat dit niet een echt recept was; toch nog een paar mooie anti-hangover tips.

1. Douch zodra je thuis komt. Op die manier ruik je de betreffende ochtend niet naar sigarettenrook en alcohol. Echt, dit is al de helft van het werk.
2. Hydrate! Drink genoeg water, maar ook weer niet zoveel dat je maag ervan gaat klotsen. Dan word je namelijk weer misselijk, en dat wil je niet. Drink dus precies genoeg. Practice makes perfect, dus go have yourself a drink this weekend. Of nu al, wat jij wil.
3. Ga even naar buiten om een frisse neus te halen. Zelf blijf ik het liefst de hele dag in bed liggen, maar dan ruik je jezelf zo op een gegeven moment (tenzij je tip nr. 1 hebt opgevolgd, heel slim). Nee maar echt, frisse lucht is goed.

Vooral nummer 1 is een goede tip. De andere twee wist je waarschijnlijk al. Ja, wat had je verwacht? Ik ben echt geen hangover expert ofzo hoor. Maak dan toch maar het lekkere broodje…

Jij nog de ultieme tip voor een hangover?

Liefs,
Mies

One thought on “Breakfast for champions

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *