Recept: Gehaktballetjes a la norma met polenta (Jamie Oliver)

Polenta-norma1Wanneer mij wordt gevraagd welk cadeau ik graag zou krijgen, zijn er meestal twee opties mogelijk: uitjes (in de zin van: even lekker de deur uit mocht dat niet duidelijk zijn) en kookboeken. Voor Kerst kreeg ik van mijn lieve mammie een kookboek. En dan ook nog eens van mijn lievelingschef: Jamie Oliver. Wie kent hem niet? Jamie staat bekend om zijn makkelijke en toegankelijke recepten die bovendien ook nog eens fantastisch smaken. Dit gerecht is voor in de winter het ultieme comfort food, al komt het niet uit dat boek. Ach ja…

Polenta vind ik iets aparts. Zelf kocht ik het bij de Italiaanse speciaalzaak ‘Little Italy’ in Rotterdam voor de echte Italiaanse vibes. Polenta is in principe gewoon maismeel wat je met kokend water aanmaakt. Het meel neemt in het kookproces het water op, wat het tot een soort dik papje maakt. Vervolgens maak je de polenta op smaak met boter, parmezaanse kaas en zout en tadaaah: uw polenta is klaar.

Wat het gekke is aan polenta, is dat het hard wordt zodra het afkoelt. Hierdoor kun je er naast het simpele papje (het klinkt nu echt goor, I’m aware of that), ook nog andere leuke dingen mee. Jamie’s Italian in Rotterdam had bijvoorbeeld ook ‘polenta fries’ met rozemarijn op de kaart staan. Zelf heb ik dit nog niet geprobeerd, maar het gaat zeker op mijn lijstje

Goed, polenta dus. Op zichzelfstaand is polenta niet echt bijzonder. Vergelijk het met een aardappelpuree of couscous. Als ik het zou moeten beschrijven is polenta ook echt een mix tussen deze twee. Beetje gek, maar wel lekker. Needless to say; je moet er wel echt iets bij eten.

Maar daar hebben we ons norma sausje met gehaktballetjes voor! De aubergine in het gerecht maakt het een beetje ziltig en geeft het een lekkere bite. Afgemaakt met een zoet-pittige tomatensaus en de crunchy gehaktballetjes (en natuurlijk die gekke polenta) heb je echt een top gerecht. Wij hebben het inmiddels al zo’n drie keer gegeten en ik ben het nog steeds niet zat. Hoewel dat misschien komt door mijn gekke eetverslavingen….

Polenta-norma3Omdat ik ontzettend lui ben, verwijs ik je gewoon lekker door naar de pagina van Jamie Oliver. Waarom het wiel opnieuw uitvinden, toch? Klik op de afbeelding hierboven om direct bij het recept te komen.

Succes met maken!

Liefs,
Mies

 

5 thoughts on “Recept: Gehaktballetjes a la norma met polenta (Jamie Oliver)

    1. O dat is een goed idee! Staan die op je blog? Vaak als ik polenta maak, heb ik wel wat over namelijk. Ik maak er altijd veel te veel van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *