Recept: Broodje carpaccio met basilicum mayo

IMG_1704Mensen die mij goed kennen weten dit van mij: ik heb in periodes ontzettende eetverslavingen. De meest vreemde ook; gorgonzola, champignons, witlof, tonijn… Nope, ik ben niet echt een typische chocoholic (hoewel, ook wel hoor…). In deze periodes eet ik mijn verslaving het liefst drie keer per dag. Er is er echter eentje, die komt altijd terug: het broodje carpaccio. Maar dan wel het liefst die van Solfood in Rhoon. Nu wordt het een beetje duur om telkens een broodje te gaan halen buiten de deur. Dus maakte ik hem lekker zelf!

De mensen die Solfood in Rhoon kennen, weten het wel. Het broodje carpaccio wordt bij hen het meest verkocht, althans dat denk ik. En terecht; het broodje is fantastisch. De ciabatta’s zijn huisgemaakt en lekker knapperig. Als je helemaal geluk hebt, is die zelfs nog een beetje warm. Het vlees wat wordt gebruikt is van goede kwaliteit (lees: absoluut niet de plastic troep die ik in dit recept gebruik van de Appie, maar dat ter zijde). Daarnaast wordt het broodje afgemaakt met flinters parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitjes, verkruimelde bacon bits, pittige rucola en de meest fantastische basilicum mayo. Dat waren een hoop bijvoeglijke naamwoorden, maar die waren nodig voor de volledige beleving. Dat begrijp je wel…

IMG_1705

Je denkt nu vast al “Ik móet dit maken!”. Een kleine kanttekening: maak dit broodje op eigen risico… Hoewel ik met eten nogal verslavingsgevoelig ben, ben ik bang dat ik je hiermee besmet wanneer je dit broodje maakt. Je wil niet meer anders. Die saaie boterham met kaas? Die voer je nog liever aan je goudvis. Een broodje zoals deze maakt je een echte food snob. Goed, dat gezegd hebbende… Hier een heel fijn recept voor dit mooie broodje.

Broodje carpaccio à la Solfood
Serves 2
Ken je dat perfecte broodje van Solfood? Die ene met carpaccio? Ben je nu al aan het kwijlen? Of ken je 'm nog niet? Hoe dan ook.. maken deze hap. Fan-tas-tisch.
Write a review
Print
Prep Time
15 min
Prep Time
15 min
Ingredients
 1. 1 verpakking kant-en-klaar carpaccio vlees (of natuurlijk écht goed vlees van de slager)
 2. 2 ciabatta's
 3. Handje basilicum
 4. 3 volle eetlepels mayo
 5. Citroensap
 6. Half teentje knoflook
 7. Handje rucola
 8. Pijnboompitjes
 9. 2 plakjes gerookt ontbijtspek
 10. Parmezaanse kaas
Instructions
 1. Doe de basilicum met de mayo en het halve teentje knoflook in de food processor/blender. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
 2. Bak het ontbijtspek goed uit. Verkruimel vervolgens in kleine stukjes (evt met een mes).
 3. Toast de pijnboompitjes tot ze goudbruin zijn en leg apart.
 4. Snijd je broodje open en beleg royaal met de basilicum mayo, het carpaccio vlees, de pijnboompitjes, rucola, spekjes en flinters Parmezaanse kaas.
Notes
 1. Ook te maken met truffelmayo, maar ik ben gek op deze basilicum mayo. Wat je zelf wil! Kind kan de was doen, toch?
Misschien zelfs twee http://misschienzelfstwee.nl/

 

8 thoughts on “Recept: Broodje carpaccio met basilicum mayo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *