Hotspot: Sugo Rotterdam

‘Sugo’, ook wel saus. Want Sugo betekent nou eenmaal saus. Maar als je naar Sugo gaat kom je niet voor saus hoor. Bij Sugo kom je voor PIZZA. En een lekkere ook! En als je nou denkt: pfff.. van pizza raak ik altijd in een foodcoma. Ten eerste: je bent gek. We hebben het over pizza hoor, niet zo raar doen. Ten tweede, bij Sugo koop je je pizza per stuk (die ze vervolgens weer in kleinere stukjes opknippen, ZO LEUK!), dus die foodcoma zou echt je eigen schuld zijn.

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Sugo is in principe de perfecte plek voor mensen die in Rotterdam gaan shoppen en even snel iets willen eten. Een uitgebreide lunch zit er bij Sugo niet in. Je kiest je pizzaatje uit, deze wordt voor je opgewarmd (zonder smaak of structuur te moeten inleveren, don’t worry), je gaat zitten en binnen een paar minuten ben je lekker aan ’t eten. Tenzij het wat drukker is (zoals op een zaterdag), want eerlijk: dat is het er soms wel. Tegelijkertijd geeft dat ook aan wat je er kunt verwachten; een kwalitatief goede, snelle hap voor weinig geld.

Wat ik persoonlijk heel leuk vind aan Sugo, is dat je er niet alleen terecht kunt voor een traditionele Margarita of Salami (al hebben ze die ook hoor). Sugo heeft namelijk een breed assortiment aan gekke smaakjes. Denk hierbij aan een pizza met pompoen, geitenkaas, appel en honing of ééntje met aardappel, truffelroomsaus, champignons en Parmezaanse kaas. Die laatste lijkt me er wel één voor de foodcoma-lovers. Naast de diehard cheesy-pizza-lovers, is er ook plek voor vegans onder ons. Er staan namelijk maar liefst vier vegan opties op het menu. Ideaal toch?

Sugo3-01
Links onderin: pizza met huisgemaakte pesto, cherrytomaatjes en Parmezaanse kaas. Rechts: pizza met gegrilde aubergines, fior di latte, zongedroogde tomaatjes en basilicum. 

Zelf heb ik de rechter pizza geprobeerd. Eindoordeel: heerlijk! Hoewel er geen saus op zat, was de pizza allesbehalve droog. Daarnaast leek er in het deeg wat kaneel te zitten. Dat klinkt een beetje gek, maar was juist enorm lekker. Zeker een aanrader. Zelf ben ik nog erg benieuwd naar de hierboven al genoemde pizza met pompoen, appel, geitenkaas en honing. Mocht ik binnenkort toevallig nog eens langskomen, dan ga ik zeker daarvoor! Benieuwd geworden naar de rest van het menu? Die vind je hier.

Zoals je op de menukaart kunt zien, hoef je het voor de prijs ook niet te laten. De duurste pizza is namelijk net iets meer dan vier euro. En zeg nou effe eerlijk, als je moet kiezen tussen een snel broodje of een pizza.. Wat kies je dan? Als je nu broodje wil zeggen, ga alsjeblieft snel weg (of laat ik het anders zeggen: overtuig me maar eens).

Kortom, nog op zoek naar een plek waar je even snel kunt lunchen tijdens het shoppen? Ga lekker naar Sugo!

Sugo Pizza
Aert van Nesstraat 20, Rotterdam
http://www.sugopizza.nl/

6 thoughts on “Hotspot: Sugo Rotterdam

    1. Ah jammer inderdaad, Rotterdam is zo’n leuke stad! Ik heb nog meer hotspots op mijn to do lijstje staan, dus des te meer reden om eens langs te komen? 🙂

  1. Ohh ja ik heb al veel goede dingen over Sugo gehoord. Jouw foto’s zijn ook echt prachtig. Hier wil ik nog een keertje naartoe, sowieso wordt Rotterdam steeds leuker vind ik!

    1. Dank je wel, vind ik super leuk om te horen! Rotterdam wordt inderdaad steeds leuker, vooral (net) buiten het centrum. Jammer genoeg komen de ‘shoppers’ meestal niet verder dan de Lijnbaan en de Koopgoot. Dan begrijp ik wel dat Rotterdam een saaie bedoeling is, haha. Maar Sugo is zeker een aanrader voor in het centrum!

  2. Haha, grappig dat het Sugo heet, maar er geen saus op je pizza zat. Ziet er wel meeega lekker uit. Pizza liefde <3. En hé, wat leuk, weer een artikel hier :)! En een paar dagen geleden ook zie ik! Maar die had ik even gemist – sorry, hihi.

    1. Hahaha, scherp van je! Daar had ik nog niet eens over nagedacht eigenlijk. En jaaaa ik ben weer een beetje aan het bloggen, super fijn! Leuk dat je nog steeds meeleest 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *