DIY: Statement wall met plusjes

Foto 02-12-15 14 14 32Als je een beetje op mij lijkt, wil je zoveel mogelijk persoonlijke dingetjes in je huis hebben. En nee, dan heb ik het niet over die ene Scandinavische kandelaar voor op je vintage dressoir (al wil ik die ook), maar gewoon simpele dingen die snel naar je eigen smaak zijn aan te passen. Zoals een lege muur bijvoorbeeld. Muren zijn ideaal voor een persoonlijk tintje in je huis! Het veranderen van een muur kost echter veel moeite, tijd, geld en daarnaast is het quite the commitment.. Gelukkig hoef je je daar met deze DIY allemaal geen zorgen over te maken. Het kost je een euro en een uurtje van je tijd. Oh, en je hebt ‘m net zo snel weer veranderd in de saaie witte muur die het hiervoor was. Ideaal!

We hadden de sleutel van ons huis nog niet, of ik was al druk bezig met wat ik allemaal in onze studio wilde veranderen. Die spuuglelijke basic-bitch IKEA kast bijvoorbeeld. De standaard-huurwoning-keuken. Een hoge plank net onder het plafond voor extra storage. Oh, en natuurlijk een zelfgebouwde hoogslaper, zodat het niet opvalt hoe klein onze studio eigenlijk is (dromen mag, ssh). 

Alle hierboven genoemde grotere projecten stelde ik door tijdgebrek nog even uit. Gelukkig hoefde dat met de muur in de keuken niet. Het enige wat ik nodig had, was een rol zwarte tape. Die haalde ik gewoon bij de bouwmarkt. Jep, ik kocht zwarte isolatietape. Familie en vrienden hebben me meerdere keren voor gek verklaard. Wie decoreert er nou een muur met isolatietape? Nou, ik dus. En leuk dat het staat!

Zelf ben ik niet heel perfectionistisch. Daardoor was ik vrij snel klaar met deze DIY. Je knipt de tape in de lengte die je wilt, plakt twee stukjes tape haaks op elkaar en plakt ze op de muur. Ja, dat is het. Als je wat gestructureerder te werk wil gaan, kun je uiteraard vooraf even opmeten waar je de plusjes wilt hebben op de muur. Ik vond dat niet nodig (en ja, dat is waarschijnlijk te zien. Ik heb er geen last van).

Note: zoals je op deze foto ziet, laten sommige stukjes tape inmiddels een beetje los. Dit gebeurde bij ons pas na ongeveer vier maanden (ja, ik ben laat met schrijven nou en!). Even opnieuw aandrukken en je muur is zo goed als nieuw. Dat heb ik wel over voor die ene euro.

Dus, nog een saaie muur in je huis? Ga dan voor deze plusjes muur. Ideaal voor degenen met een huurwoning, studentenkamer of als je dingen gewoon snel zat raakt. 

P.S. Deze DIY komt niet van IKEA. Zij aapten mij na. 

13 thoughts on “DIY: Statement wall met plusjes

    1. Hahaha, ook wel heel leuk hoor, stempelen! Dit is inderdaad wel wat minder drastisch. Wel met dank aan mijn vriendje hoor, want zelf was ik ook zo met zwarte verf aan de slag gegaan.

  1. Wat een gaaf idee!
    Wordt trouwens ook altijd helemaal blij van jouw leuke, eerlijke en spontane manier van schrijven, keep it going! (:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *