Recept: Mediterrane couscoussalade

IMG_1231
Eerlijk, ik ben een beetje in de war. Heb ik alle letters wel goed staan? Me-di-ter-ra-ne cous-cous-salade. Ja, volgens mij wel. Maar wees zo vrij om me te corrigeren (spelling nazi’s, ik bedoel jullie, ja!). Pfff, wat een bevalling. Dat is dit recept overigens niet. Eer dat je doorhebt hoe je het spelt, heb je het al gemaakt. Een echt recept kun je het dan ook niet echt noemen, maar ik wilde ‘m toch graag delen. Dus, zin in een makkelijke lunch? Zoek niet verder!

Deze salade is een beetje uit luiheid ontstaan. Normaal gesproken gaan luiheid en salade bij mij niet hand in hand, dus je zou het ook noodzaak kunnen noemen. Ik zal het even uitleggen. Wanneer ik boodschappen doe, leg ik vooral de focus op wat we ’s avonds eten. Ik zorg er dan voor dat ik vanalles en nog wat in huis heb wat betreft groenten, granen en vlees, zodat ik op de avond zelf kan improviseren. Een andere manier werkt niet echt, want als ik vooruit plan heb ik de betreffende avond nooit trek in wat er die avond op de planning stond. Wie heeft dit ook?

Goed ik wijk af… Wat ik probeer te zeggen, is dat wij eigenlijk haast nooit een snelle lunch in huis hebben (om overigens dezelfde reden). Zo ook van de week. Ik had écht mega trek. Drie keer raden… geen brood, geen crackers, geen eieren, geen NIKS! Zoiets maakt mij echt per direct chagrijnig. Maar in plaats van erbij neer te gaan zitten (en te beslissen dat ik dan toch maar naar suup moet), ben ik gaan kijken wat ik nog voor ’s avonds had. Die zit overigens écht niet om de hoek hoor…

Paprikaatje, komkommertje, beetje rucola, zongedroogde tomaatjes, kappertjes, feta… En couscous. Tadaaah! Mijn lunch was geboren. Ik was (en ben) een blij mens. Nu jij nog! Een kleine note vooraf: de hoeveelheden moet je maar met een korreltje zout nemen (no pun intented). Ik heb namelijk geen flauw idee wat ik er precies heb ingedaan. Blijf dus zelf lekker proeven tot je tevreden bent!

Mediterrane couscoussalade
Serves 2
Voor een lekkere snelle lunch of lichte avondmaaltijd.
Write a review
Print
Ingredients
 1. -100 gram couscous
 2. -Eenderde komkommer
 3. -Halve (gele) paprika
 4. -Zongedroogde tomaten
 5. -Handje rucola
 6. -Kappertjes
 7. -Feta
 8. -Groenten bouillon blokje
 9. -Citroensap
 10. (Basilicum)
Instructions
 1. Kook alvast water in de waterkoker en knal de couscous in een kom met het bouillon blokje. Chop vervolgens alles wat je moet choppen totdat het water gekookt is. Giet water over de couscous totdat deze net onderstaat en roer vast even door met een vork. Ga verder met choppen (dit lijkt nu lang te duren, dat is niet zo). Heeft de couscous al het water opgenomen, roer je deze nogmaals door met een vork... Doe er wat citroensap en de groenten doorheen (en eventueel basilicum). Meng en maak af met wat fetakaas! En eten maaarrrr..
Notes
 1. Ook lekker met tonijn (uit blik) of gegrilde kip.
Misschien zelfs twee http://misschienzelfstwee.nl/

Ga jij ‘m ook maken? Let me know!

8 thoughts on “Recept: Mediterrane couscoussalade

 1. Hmm, lekker. Dol op couscous, al eet ik het wel vooral in de zomer. Maar daar moet ik maar eens verandering in brengen, want het is (helaas) nog lang geen zomer nu. 🙂

  1. JA, mee eens. Het is ook echt meer een zomergerechtje. Maar ik moet zeggen, als het zonnetje buiten schijnt en je zet de verwarming wat hoger, dan is het net zomer hoor. Gewoon zo’n dagje uitkiezen dus, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *