Alex

11891084_957389080969955_3044294612914900778_nSoms kom je mensen tegen in je leven, die blijven. Het maakt niet uit hoeveel stomme keuzes je maakt, hoe vaak je hen afzegt of teleurstelt… They just keep coming. Zoals ik het nu beschrijf, lijken dit nogal vreemde mensen. En misschien zijn ze dat ook wel gewoon. Één ding weet ik zeker: deze mensen kom je niet vaak tegen in je leven. Misschien kóm je ze niet eens tegen. Daarom is deze voor jou Lex, dank je wel.

Nee, dit is niet het moment dat ik mijn vriendje ga introduceren. Alex is zeker mijn vriendje niet. Sterker nog, Alex is misschien wel de meest platonische vriend die ik ooit heb gehad. En dat terwijl hij er best wel goed uit ziet hoor (ik zou je best doen Lex). Nee, echt. Alex en ik zijn het levende bewijs dat mannen en vrouwen makkelijk vrienden kunnen zijn zonder hier extra verwachtingen bij te hebben. Inmiddels al zo’n tien jaar.

En in die tijd hebben Alex en ik heel wat vriendengroepen versleten. Wij waren altijd degenen die samen overbleven. Of waren wij dan toch degenen die de anderen wegjaagden? Ehh, ja… Terug naar de kern: hoewel we dus al heel lang bevriend zijn, betekent dit absoluut niet dat we elkaar wekelijks zien of spreken. Nope, soms spreken we elkaar zelfs een flinke tijd niet. Maakt dat wat uit? Over het algemeen niet; lullen doen we toch wel als we elkaar zien. En elkaar vergeten? Daar doen we niet aan.

En echt waar Lex, je weet half niet hoe blij ik daarmee ben. Dit is namelijk de enige soort vriendschap die ik überhaupt kan onderhouden. Zo’n goede vriendin zal ik dus niet altijd voor Lex zijn, en daar voel ik me soms best schuldig om. Niet dat hij er iets over zal zeggen hoor, want dat doet hij niet (psst, dat mag je soms best doen hoor. Ik ben niet van suiker).

Nog een leuk feitje over deze man. Wat ik heel erg in Alex bewonder, is hoe hij in alles echt zijn tanden kan zetten. Zo ook nu, met sporten en muziek. Hij doet dit zo ontzettend goed, dat ik het soms wat lastig vind om hem als inspiratie te zien. Alex kan namelijk zó doorzetten en ergens voor gaan, dat ik hier soms wat afgunst voor voel. Ik wil zelf namelijk óók wat meer van deze mentaliteit.

Allemaal leuk en aardig hoor, deze info.. Wat wil ik hier nou mee? Nou. Het schijnt dat wanneer je een dankbaarheidsbrief schrijft, je zelf ook meer geluk zal voelen. Eigenlijk wil ik dus een beetje meeliften op Lex zijn succes. Ehh, ja. #friendshipgoals…. 

Nee, even serieus. Gisteren was Alex zijn verjaardag en is hij een kwart eeuw geworden. En om zijn lange, lange leven te vieren (en zijn tijdperk als zeer-toekomstig-opa in te luiden), heeft hij nu echt de stap gezet om een EP te gaan uitbrengen. Ik als model-bestevriendin ben daar natuurlijk fucking trots op! Dus de preview daarvan wil ik jullie niet onthouden. Enjoy 🙂

Lieve Alex, nogmaals gefeliciteerd met je verjaardag. Op de volgende tien jaren gekke vriendschap.

P.S. Sharing is caring, doei!

 

 

6 thoughts on “Alex

  1. Wat een ontzettend lieve en eerlijke brief.
    Zo te horen ook een fantastische vriendschap, zo eentje heb ik er ook. Daar mag ik me heeeel gelukkig mee prijzen.
    Gefeliciteerd nog voor Alex en veel succes met de EP!

    1. Ja, zeker een fantastische vriendschap. Fijn he, om zo’n goede vriend(in) te hebben? Ik denk dat we daar lang niet vaak genoeg bij stil staan. Ik geef het aan hem door! Vind ie vast leuk 🙂 bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *