Herrie in de keuken

Toen Ib en ik ons huisje voor het eerst bezichtigden, wilde ik één ding direct weten; mogen wij een huisdier? Nee, was het antwoord. Niet hygiënisch. Hamstertje of ander knaagdier in een kooi prima, maar een kat of hond zou ‘m niet worden. Jammer, vond ik. Ik wil namelijk al jaren een kat. Toen ik nog bij mijn lieve mamma en zusje woonde, hadden de buren altijd een kat: Toby. Toby is echt zo’n kat die ieder kattenmeisje wel wil hebben; een lieve rossige kroelkat met een klein hangbuikje en de liefste gouden ogen van de wereld. Maar nu hebben we alsnog een huisdier… Zonder kooi. Sssh, niet doorvertellen. 

Herman is de naam. Toen ik Herman voor het eerst zag, was het liefde op het eerste gezicht. Hij is klein, schattig en heeft kleine zwarte kraaloogjes. Wat ook handig is, is dat Herman altijd met ons mee eet; noodles, spaghetti (ongekookt, lekker crunchy), maar ook muesli en crackers. Lekker goedkoop zou je denken. Nou niet dus, want Herman houdt ook van knagen.

Kapotte-macbook-lader
Dat zie je hier heel goed, op deze fantastisch mooie foto. Dit soort fratsen maakt Herman een wat duurder huisdier dan ik had verwacht…

Herman is dus best een beetje ondeugend. Zo wil hij ’s nachts nooit slapen, poept en plast ie op de grond en knabbelt ie soms ook aan de muren. Dan weten we in ieder geval wel waar die is. Misschien ben je inmiddels wel benieuwd geworden naar Herman, dus speciaal voor jou een foto.

Herman
Wat een snoetje he? Zoals je ziet laat Herrie wel een hoop viezigheid achter. Net een kind.

Hier nog even een close-up, gewoon omdat ik weet dat je zo benieuwd bent.

Prairie-Herman
Ha, geloofde je nou echt dat dat Herman was? Dit is gewoon een prairiehondje in Blijdorp (ga ze alsjeblieft bekijken, SO CUTE!). Ja, ik wilde dit lieve beestje gewoon ook even delen. Overigens ook klein en met kraaloogjes, maar deze vreet m’n noodles en mn Macbook lader niet op. Iets liever dus. 

Goed, ik heb dus muizen. En sindsdien ben ik een muizen-expert. Ik weet alleen nog steeds niet hoe je ervanaf komt. Toch wil ik graag mijn kennis met jullie delen. Oké, komt ie.

 1. Muizen zijn echt fucking slim. Die diervriendelijke vallen vermijden ze. Het maakt niet uit wat je erin legt; kaas, noodles (zijn lievelings), crackers, pindakaas, chocola… Het. Lukt. Gewoon. Niet.
 2. Muizen bewegen zich echt heel erg snel. Als ze je zien, zijn ze er zo vandoor. Dan lijkt het net alsof er een grote spin voorbij loopt, alleen dan heel fluffy en met een lange staart.
 3. Muizen denken dat wanneer zij zich niet meer bewegen, wij mensen hen niet meer zien. Als je hetzelfde doet, kun je naar ze blijven kijken. Als je je een beetje beweegt; zie punt 2.
 4. Muizen kunnen door muren (en vloeren) heen, net als Harry Potter op het station, maar dan door een piepklein gaatje (of deed Harry dat ook stiekem op die manier?).
 5. Muizen zijn een beetje cameraschuw, maar als je ze eenmaal op de foto hebt is het wel echt een feest.
 6. Je hebt ook asian muizen (zoals Herman) die haast alleen maar noodles eten.

Dit was mijn spreekbeurt over Herman. Iemand nog vragen?

 

7 thoughts on “Herrie in de keuken

 1. De ongediertebestrijding was bij me langs geweest, ze wilde een gat in mijn plafon (in de woonkamer) zagen :O uuuh nee bedankt.. Zolang ze niet in huis zitten laat ik het nu maar :’) Hopelijk ben je snel van je huisgenoot af..

 2. Hahaha, heerlijk geschreven! Ik dacht toch echt even dat je een konijntje had rondlopen. Wij hebben thuis ook muizen, en je komt er helaas héél moeilijk vanaf. Ik vind ze stiekem wel heel schattig, maar mijn vader deelt die mening niet. Hij heeft overal plakstrips liggen, waardoor de muizen alleen vastplakken en dus niet in één keer dood zijn.. BAH. Ik vind dat echt enorm naar. ):

  1. Hahaha, was het maar zo’n feest, dat is zo leuk! Ik vind ze opzich ook wel schattig, maar ze moeten van mijn dure kabeltjes afblijven. En ahh, die plakstrips vind ik ook echt te zielig. Wij hebben wel gif staan en dat vind ik allemaal al heel inhumaan. Maar voor dat je het weet heb je een heel nestje en dat vind ik niet zo schattig meer, haha.

 3. Leuke post! Ik heb ze sinds ik in dit huis woon tussen het plafon en de voer (beneden en boven) Als ze aan de wandel zijn lijkt het net alsof er een horde muizen over de vloer lopen. Hoe ik er van af kom.. goede vraag..

  1. Arghhh, dat is wel echt vreselijk lijkt me. Tot zover lijkt het alsof ik er nog maar eentje heb, maar dat ga ik snel afkloppen. Misschien tijd voor een ongediertebestrijder?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *