Hotspot: La Pizza Rotterdam

La-Pizza1

In Rotterdam zitten genoeg pizzeria’s. Van grote ketens als Vapiano en Very Italian Pizza tot wat knussere Italiaanse restaurants zoals O’Pazzo en Guliano. En hoewel Ibrahim en ik hebben afgesproken alle pizzeria’s van Rotterdam af te gaan, blijven we toch steeds hangen bij één specifiek restaurant…. La Pizza.

In mijn droomwereld (waar ik geen kilo’s aankom en niet failliet ga omdat ik teveel geld besteed aan eten), zou ik elke avond wel bij La Pizza eten. Hoewel ik gek ben van de vaste kaart, hebben ze namelijk ook altijd lekkere dagspecials. Als je die zou overslaan ben je gek.

Het liefst probeer ik elke keer wat anders… maar als je eenmaal een favoriet hebt is dat soms knap lastig. Het leukste (en lekkerste) is daarom ook om gewoon wat verschillende gerechtjes bestellen en deze met elkaar delen. Lekker op zijn Italiaans! Op die manier kun je van alles proeven en is de kans dat je achteraf spijt hebt ook een stuk kleiner (hoezo, first world problems?).
La-pizza2

Mijn persoonlijke favorieten:

Prosciutto e mozzarella. Ook wel San Daniele ham met buffelmozzarella. Zowel de ham als de mozzarella smelten in je mond. En het zoute van de ham met het zachte van de mozzarella is echt fantastisch.
Gamberoni. Grote garnalen met knoflook, chilipeper en peterselie. Een beetje rommelig omdat je ze zelf mag pellen, maar SO WORTH IT.
-Pizza al mascarpone. Dit is een pizza met San Daniele ham en mascarpone. Punt. Verder hoef ik niets te bewijzen. Zo wel, get the fuck out of here!
Pizza ai 4 formaggi. Vierkazen ja. Maar niet zoals je ‘m gewend bent van andere zaken. Deze heeft proper kaas en is zelfs nog lekker als ‘ie al een beetje koud is.
Pizza con salsiccia. Meer zin in pittig? Deze pizza met Napoli worst (salami), tijm en basilicum is ah-ma-zing! 

Al aan het kwijlen? Ik wel.. en ik moet nog beginnen aan mijn ontbijt. Verzamel alvast je lievelingsmensen en ga d’r eens langs (reserveren niet mogelijk, helaas). 

La-pizza3Laat je weten wat je hebt gekozen?

Liefs,
Mies

P.S. Ja, dat was lang geleden he? Naast dat het heel druk was met de afrondingen voor stage, heb ik namelijk lekker genoten van alle zon, lekker eten en leuke mensen. Ook wel eens belangrijk. Maar ik vind jullie ook heel leuk. So I’m probably back. At least for now. Bye!

8 thoughts on “Hotspot: La Pizza Rotterdam

  1. Mies, ik wacht heel geduldig op een uitnodiging! Hihi
    Een hele uitdaging voor mij, aangezien ik standaard de ceaser salade bestel… EL KE KEER WEER.

  2. Ik heb deze zien zitten ja in Rotterdam. Ik ben niet zo’n groot pizzafan , maar eentje delen is altijd goed! Snel maar eens een kijkje nemen dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *