‘Het echte leven begint weer’

Dat zei ik zondag tijdens het afwassen. Maandag moest ik na twee weken vakantie weer naar school toe. Voor het eerst, fietsend vanuit ons eigen huisje. Met ‘het echte leven’ bedoelde ik weer elke dag van 9 tot 5 druk bezig zijn om ’s avonds moe op de bank te ploffen. Maar toen zei Ib iets wijs. Dat is niet het echte leven. Het echte leven is nu.
 
Er wordt veel over geschreven; mensen die naar het weekend toeleven. Mensen die niet genieten van het moment en eigenlijk in een enorme sleur zitten. Mensen zoals ik. Ik zou nou nooit zeggen dat ik zin heb in een maandag. Negatief ben ik niet, maar een maandag? Nee. Doe mij maar een zondag. Lekker uitslapen, veel eten en vooral weinig denken. Lekker kroelen en weinig moeten. Meestal dan.
 
En doordeweeks… Ja, dat moet dan maar, hè? Maar ‘doordeweeks’ betekent wel vijf van de zeven dagen in een week. Dus dan moet dan wel het echte leven zijn. Nou, niet dus. Het echte leven is nu. En nu drink ik een kop thee, onderuitgezakt op mijn nieuwe ouwe bank. Moe, maar wel voldaan. Het echte leven is nu. En met nu ben ik helemaal tevreden.

7 thoughts on “‘Het echte leven begint weer’

  1. “Het echte leven” is al volop aan de gang. En ik zit in het midden van de week, wat eigenlijk het echte lezen zou moeten zijn,al jouw blogberichtjes terug te lezen. Een geroosterde boterham met kaas en een kop thee in mn hand. Nadat ik de hele ochtend achter de naaimachine heb gezeten. Om vanavond lekker tapas te gaan eten…
    Wat ik met deze jaloersmakerij wil zeggen: zorg dat je het weekend in de werkweek haalt! Neem woensdag vrij! Natuurlijk pas als ” het echte leven” begint met werken ipv studeren:p

  2. Ah, zo waar. Ik vind het soms ook lastig om hier bij stil te staan. Tijdens ‘stomme’ dagen denk ik dan alleen maar aan het weekend/vakantie/festival/feest dat eraan zal komen. Zo zonde eigenlijk! We hebben toch niets te klagen? We zouden zelfs blij moeten zijn dat we doordeweeks kunnen werken/naar school kunnen gaan.

  3. Mooi geschreven! En ja..werken school..het hoort er nu eenmaal bij, en inderdaad het is niet altijd het leukste op een dag. Maar door die dingen zijn gewoon op een doordeweekse dag na werk of school spontaan op het terras duiken, uiteten gaan of samen de slappe lach met een drankje op je Eigen bank nog veel leuker!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *