Spaghetti met citroen, mascarpone, erwtjes en muntpesto

Spaghetti-citroenmascarpone

Zo. Dat is een mond vol. Een mond vol LEKKERS! Ondanks dat het lente weer nog even op zich laat wachten kunnen we de lente wel vast mooi verwelkomen met deze pasta. Deze pasta schreeuwt namelijk om de lente. Zeg maar dahaag spaghetti carbonara en hallooo.. Ja, ik ga niet wéér het hele rijtje opnoemen hoor. Zie titel.

De beste ideeën zijn die spontane waar je niet teveel over hebt nagedacht. Je springt er gewoon in met het volle vertrouwen dat het heel leuk of lekker gaat worden. Zo ging dat ook met dit recept. Voor de Paasbrunch had ik een erwtjes-muntspread in gedachten en met alle ingrediënten voor mijn neus wist ik het meteen; ik maak vanavond pasta. En dus deed ik dat.

Nu kan ik nog een heel leuk verhaaltje houden over alle fantastische smaken in deze pasta, maar dat ga ik niet doen. Ik wil dat je mij op mijn woord gelooft en dit ergens volgende week spontaan gaat eten. Je zal er geen spijt van krijgen. Bovendien heb je ‘m in twintig minuutjes op tafel staan, dus wat weerhoud je? Precies, he-le-maal niks.

Spaghetti met citroen, mascarpone, erwtjes en muntpesto
Serves 4
Frisse lente pasta
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
10 min
Total Time
20 min
Prep Time
10 min
Cook Time
10 min
Total Time
20 min
Ingredients
 1. 400gr volkoren spaghetti
 2. groente bouillonblokje
Voor de saus
 1. 200gr mascarpone
 2. 2 bosuitjes
 3. 1 rode ui
 4. 1 teentje knoflook
 5. 2 rode pepertjes
 6. klein bosje peterselie
 7. klein bosje bieslook
 8. 300gr erwtjes (diepvries)
 9. 2 citroenen (sap + zeste)
Voor de pesto
 1. bosje munt
 2. klein bosje basilicum
 3. olijfolie
 4. parmezaanse kaas
 5. handje pijnboompitjes
 6. teentje knoflook
 7. sap van halve citroen
Instructions
 1. Begin met het maken van de pesto. Rooster de pijnboompitjes in een droge pan tot ze goudbruin zijn. Doe de munt en de basilicum in de keukenmachine en schenk hier wat olijfolie bij. Voeg een teentje knoflook, het sap van een halve citroen en wat peper en zout toe. Voeg de pijnboompitjes toe en zet de keukenmachine kort aan. Rasp wat parmezaanse kaas en voeg beetje bij beetje toe. Doe dit een beetje op gevoel en proef tussendoor goed. Zet vervolgens opzij.
 2. Kook vast wat water in een waterkoker voor de pasta. Snipper ondertussen de rode ui en snijd de bosui en rode peper in ringen. Doe wat olijfolie in een pan op laag vuur en voeg de rode ui en bosui toe. Pers het teentje knoflook uit en bak zachtjes mee. Doe de spaghetti in de pan met kokend water en voeg het blokje groentebouillon toe. Zet de timer op 8 tot 10 min (bekijk wat er op de verpakking staat en wat je lekker vindt). Voeg de mascarpone en het sap en de zeste van de citroen toe aan het uimengsel. Voeg nu ook de grofgehakte peterselie en bieslook toe en breng op smaak met peper en zout. Roer goed tot de mascarpone oplost. Indien de saus iets te dik is; voeg wat van het kookvocht toe. Als de timer ongeveer 2 minuten aangeeft kun je de erwtjes toevoegen. Ook nu geldt; als de saus te dik wordt; leng aan met kookvocht van de pasta.
 3. Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Hussel goed door elkaar heen en dien op met schaafsels goede parmezaanse kaas, wat pijnboompitjes en de muntpesto.
Notes
 1. Serveren met schaafsels goede parmezaanse kaas en wat pijnboompitjes
Misschien zelfs twee http://misschienzelfstwee.nl/

Heb jij ook wel eens zo’n spontaan recept gemaakt waar je helemaal blij van werd?

Liefs,
Mies

 

 

 

9 thoughts on “Spaghetti met citroen, mascarpone, erwtjes en muntpesto

  1. Hahaha, snap ik helemaal. Toch is het wel lekker om er iets pittigs in te doen, dus probeer anders een halve (zonder pitjes). De pitjes maken het juist erg spicy, dus als je die achterwege laat doet het ook een hoop. Als je d’r echt niet tegen kan zou ik het lekker afmaken met zwarte peper 🙂 Laat je weten hoe die was?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *