Misschien zelfs drie (huizen)

Momenteel heb ik de luxe van twee huizen. Daar zorgen gescheiden ouders namelijk voor. En dat heeft echt niet alleen maar nadelen hoor (hallo, ik mag twee keer een kamertje inrichten, PRIMA!). Maar op een gegeven moment word je het toch best zat om kleding steeds kwijt te zijn, om er weken later achter te komen dat het in de hoek van die andere kamer ligt. En dan heb ik het nog niet gehad over dingen bij de andere ouder vergeten (en te lui zijn om het eventjes op te halen, want die luxe heb ik ook). Dus het was hoog tijd voor een derde huisje. Eentje voor ons alleen.

Ik zal je vertellen; in Rotterdam is dat echt niet zo makkelijk. Alles is te duur, te lelijk, te slecht gelegen, heeft een vies tapijt met vlekken (lees: geen houten vloer. Moet. ik. hebben), geen eigen keuken en/of badkamer, kun je je niet inschrijven, heeft het een smerige beschrijving van een gekke huisbaas die wil dat je in natura betaalt. OF, niet voor twee personen. En eigenlijk is dat nog maar het begin. Ik ben ook zo’n diva…

Totdat ik dé studio tegenkwam. Het zag er prachtig uit. Rollend naar school. Tien minuten fietsen naar het centrum. En natuurlijk die houten vloer (waarvan ik alleen maar kon hopen dat het geen vinyl was). En dan de dooddoener: voor maximaal 1 persoon. Maar wie niet waagt wie niet wint, zo bleek: wij mochten wel met zijn tweeën, mits we ’t zelf ruim genoeg vonden.

Dus gingen wij zaterdagochtend kijken. Ik deed een stap naar binnen en wist het: hier wil ik wonen. Al had ik met Pinda afgesproken dat ik niet overly enthusiastic zou zijn, was ik dat wel. Als ik in mijn eentje was geweest had ik waarschijnlijk direct gevraagd waar ik mocht tekenen. Maar mijn verstandige boyki was erbij, dus ik hield me in.

Aanstaande zaterdag horen we of we het zijn geworden. Tot die tijd heb ik buikpijn en plan ik wat we met het interieur gaan doen. Gewoon, omdat ik toch niets anders te doen heb (joke). En omdat ik dat écht ergens kwijt moet; waar anders dan hier? Ik heb een hele mooie collage gemaakt met alles wat ik in mijn huisje zou willen. Ja, ik hoor het je denken; ik ben inderdaad zo’n meisje die ook een fotocollage maakt van hoe haar kinderen er later uit zouden zien. Maar aan die kinderen beginnen we nog niet. Dat past niet. Nergens niet.

Eeneigenplekjecollage-01
Omdat de studio niet al te groot is willen we graag een hoogslaper gaan bouwen. Bouwen ja. Hoogslapers vind ik over het algemeen lelijk, ook al zijn ze nog zo duur. Met de bouwtekening van Neo Eko designmeubel werktekeningen kom ik al een eind. Je kunt ‘m namelijk naar eigen wens aanpassen. Ingebouwde kastjes, plankjes, rekken: kom maar op!

Voor mij is de bank ook een belangrijk onderdeel. Voor Pinda minder. We hebben al een aantal dagen discussies rondom de bank. Hij wil ‘m tweedehands; ik ook wel, mits die d’r goed uit ziet. Voor nu gaat mijn voorkeur naar deze gele bank van de Wehkamp. Niet al te duur, wel een leuke eye catcher voor in de kamer. En hij had goede reviews, ook niet geheel onbelangrijk.

Ik merk dat ik nu een enorm verhaal wil gaan typen, maar om het wat beknopter te houden zie je hieronder (een beknopte versie van) mijn wishlist met dingen die ik in mijn studiootje wil. Hopelijk kan ik volgende week alles gaan afstrepen. Ik heb lekker twee weken meivakantie, dus alle gelegenheid om te shoppen en DIY’en. Zoals je merkt loop ik lekker vooruit op de zaken; ik woon er praktisch al.

Wishlist-01
Duimen jullie met me mee?

Liefs,
Mies

Bronnen:
barkruk / bank / rotan chair / vloerkleed / mand / lamp

PS. Like what you’re seeing? Mijn Pinterest staat vol met interieur inspiratie!

29 thoughts on “Misschien zelfs drie (huizen)

 1. Oh wat leuk! Spannend ook, op jezelf wonen, maar ook meteen samenwonen!! Dat eindeloos googlen naar spulletjes is zo heerlijk! Ik hoop voor je dat je het krijgt!

 2. Oh. My. God. Dit ziet er zó leuk uit. Ik ga HEEL erg voor jullie duimen! Enneh, zoals Dina al zegt; mocht het niet doorgaan, dan vind je daarna vast iets nóg mooiers. (:

  P.s.: Die bank is echt om verliefd op te worden.

 3. Oooh spannend zeg!! Als jullie hem krijgen, wil ik wel echt foto’s zien hoor! Zo’n hoogslaper is trouwens best wel tof. Ik ben benieuwd wat jullie ervan gaan maken 😉 Houd ons op de hoogte!!

  1. Die foto’s komen helemaal goed! En vet he, die hoogslaper? Vind ze normaal gesproken oerlelijk, maar vond deze perfect. Houd jullie zeker op de hoogte 🙂

    1. Hahahahaha, ur funny! En je hebt helemaal gelijk. De kans is momenteel heel groot dat we ’t worden. We zijn in ieder geval geselecteerd voor ‘een’ studio, kregen we gisteren te horen. So happy!

 4. Spannend hoor, dat je nog tot zaterdag moet wachten. Ik vind Rotterdam een super leuke stad om in te wonen en zal voor je duimen dat jullie de studio krijgen. Zo’n knalgele bank wordt wel echt een eye-catcher als je de rest mooi rustig houdt. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *