Penne met truffelsaus en champignons

Foodbloggers, ik roep jullie op! Wat is dat een hel zeg, foto’s maken van je avondeten zonder fatsoenlijk daglicht. Toen ik deze pasta in elkaar had geflanst was het al helemaal donker, dus moest ik het doen met lelijk geel licht in de keuken. HOE DOEN JULLIE DAT?!

Processed with VSCOcam with f2 preset

Niet dat het voor dit gerechtje echt uitmaakt want het ziet er sowieso niet heel mooi uit. Lekker grijs en papperig. Rucola is daarom wel gewenst om het een leuk kleurtje te geven. En parmezaanse kaas, ja…Die mag je natuurlijk sowieso niet vergeten bij je pasta.

Maar omdat ik nog wel graag wil dat jullie dit ook gaan maken zal ik de smaak maar beschrijven in plaats van het uiterlijk. Allereerst heb je truffeltapenade nodig. Dat klinkt heel chique, en als je hetzelfde potje koopt als ik heb gedaan (te koop bij Albert Heijn) dan is dat het ook, want dan betaal je 4,99 voor een klein potje. Maar niet getreurd, ik weet dat het goedkoper kan. Check je Xenos maar gewoon even, die hebben het vast.

Oh ja, de smaak. Aardse truffel en champignons, romige crėme fraîche, zoute parmezaan en pittige rucola. Best wel prima als je na een dagje hard werken thuis komt. Het mooiste hiervan? Het kost je nog geen kwartier om klaar te maken. En dat terwijl het toch echt wel rete chique klinkt. Heb ik je al om? Ja, dat dacht ik al.

vscocam-photo-1-2

Dus vergeef me alsjeblieft voor de meest vreselijke foto ever. Haal alles lekker in huis, zet voor wat extra fancyness dit liedje aan (gewoon doen, please) en je avond is gegarandeerd helemaal goed. Non, tu ne regrettes rien!

Liefs,
Mies

P.S. Ben je benieuwd wat je kunt doen met de overige crème fraîche? Dit weekend krijg je een leuk recept van me voor bij de borrel!

Penne met truffelsaus en champignons
Serves 3
Write a review
Print
Ingredients
 1. 3 kopjes penne
 2. bakje champignons
 3. anderhalve eetlepel truffeltapenade
 4. driekwart bakje crème fraîche
 5. 1 sjalotje
 6. 2 tenen knoflook
 7. peper
 8. zout
 9. olijfolie
 10. (verse) oregano
Notes
 1. Kook in een waterkoker alvast een liter water voor de pasta. Boen eventueel wat vieze plekjes van de champignons en snijd ze in kwarten. Snipper een sjalotje en pel de knoflook. Fruit in wat olijfolie het sjalotje en de knoflook. Voeg de champignons toe en laat deze kort aanbakken.
 2. Doe de penne in het al kokende water en voeg rijkelijk zout toe, zet nu de timer op 10 minuten.
 3. Doe de truffeltapenade bij de champignons en voeg de crème fraîche toe. Indien de saus nog iets te dik is, doe wat van het kookwater van de pasta bij je saus. Voeg peper, zout en oregano toe naar smaak. Laat de saus zachtjes pruttelen tot je pasta klaar is.
 4. Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Hussel even goed door elkaar en je bent klaar om op te scheppen. Serveer met wat rucola en parmezaanse kaas.
 5. Eet smakelijk!
Misschien zelfs twee http://misschienzelfstwee.nl/

12 thoughts on “Penne met truffelsaus en champignons

 1. Ik vind de foto nog best prima gelukt, zonder belichting hoor. Ik denk ook dat softboxen het geheim zijn van andere bloggers. Dit lijkt me trouwens ook echt een heerlijk recept. Maar ja, mijn motto is dan ook: pasta is always a good idea.

  1. Ik ben het helemaal eens met je motto! Zou elke dag wel pasta kunnen eten. En een softbox? Ik heb al een beetje zitten rondkijken maar zie ook dat er veel verschil zit in prijs. Nog tips voor een goede (betaalbare) softbox?

 2. Ik denk dat je gewoon geen foto’s moet maken van je eten vooraf, maar achteraf als het op is. Hoe schoner het bord, hoe lekkerder het was. Als grote voordeel heb je dan dat je eten niet koud is voordat je het gaat eten (wat in veel gevallen toch wel iets toevoegt aan de smaak) en dat het licht ook niet bijzonder belangrijk is.

  1. HAHA! Dat vind ik helemaal een goed idee… Dat wachten met opeten totdat ik eindelijk de juiste foto heb gemaakt vind ik namelijk ook vreselijk. Alleen doet het denk ik niet zoveel voor je blogpost, een foto van een leeg bord. Toch ga ik het gewoon eens doen, gewoon omdat het verder alleen maar voordelen heeft.

 3. whahahha…moest zo lachen om je eerste stukje! Zo herkenbaar! En dan sta je zo te balen!! Want in het echt ziet het er zoveel beter uit! Blij als het straks weer lekker lang licht is!!! 🙂

  1. Hahaha, vreselijk is dat he? Echt een beetje zo’n anticlimax. Alles tot in de puntjes lekker klaargemaakt en dan heb je alleen maar van dat prutlicht. Gelukkig wordt het langzamerhand steeds langer licht. Ik tel de dagen af in ieder geval!

  1. Ja, dat is echt zo. Ik zou wel willen dat je geur kon laten teleporteren, dat zou ook helpen. Ik vind het ook altijd heel lastig om direct een mooie foto te maken, want daarna wil ik het toch echt gaan opeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *