Mijn verjaardag

Processed with VSCOcam with c1 preset

Vijf uur. Zoveel tijd heeft het me gekost om deze taart te bouwen. Ik had het nogal onderschat, dat begrijp je wel. Maar ik moet je zeggen; hij was het helemaal waard. Het is de dikste taart die ik ooit heb gemaakt. Zo dik, dat zelfs ík een punt ervan niet in 1 keer op kreeg. En dan weet je het wel…

Ondanks alle tips die ik heb gekregen wist ik zondagochtend nog steeds niet helemaal wat voor taart het zou worden. Ik had aan mamma gevraagd of zij zoveel mogelijk bak ingrediënten wilde meenemen, en dat had ze gedaan. Vijf pakjes boter, bloem, zelfrijzend bakmeel, eieren, chocola, suiker… De hele rettekettet. Maar ja, wat doe je daar dan mee?

Gelukkig had ik van mijn zusje al een heel mooi cadeau gekregen, namelijk het boek Comfort Food van Jamie Oliver. Toen ik hierin aan het bladeren was vond ik een recept voor peanutbutter & jelly brownies. Het p&j gedeelte sprak me niet zo aan, maar het idee van een brownie bodem voor een epic kittycake daarentegen wel. 

Processed with VSCOcam with c1 preset

Vanaf dat moment stroomde mijn hoofd over van de goede ideeën en wist ik binnen vijf minuten wat voor taart ik die dag wilde eten. Eentje met een kleffe browniebodem, vanillecake en zoute karamelbotercrème voor gegarandeerde misselijkheid (de goede vorm van misselijkheid, zo eentje waar je tegelijkertijd wel en toch geen spijt van hebt).

Nee, 1 ding is zeker. Dit is geen taart voor mietjes. De enige die ‘m zonder problemen achter elkaar naar binnen werkte was mijn tante. De rest van de taartjes stonden voor de helft opgegeten op tafel, wachtend op een nieuw plekje in iedereens maag. 

Processed with VSCOcam with g3 preset

Ik heb een ontzettend leuke dag gehad, met heel veel eten en lieve mensen. Ook heb ik veel mooie cadeaus gehad, waaronder het kookboek van Jamie Oliver en een kleine kas voor een mini moestuintje (daarover later meer).

Hoe was jullie weekend?

Liefs,
Mies

17 thoughts on “Mijn verjaardag

    1. Hahaha, ik ben al heel druk bezig met een mega recept voor de taart, maar omdat ik geen foto’s heb gemaakt tijdens het proces wil ik er nu illustraties bij en dat duurt allemaal wat langer. Zal ik ‘m dan toch maar voor vrijdag posten? Alvast een fijne verjaardag!

  1. wowwww mijn hemel wat een taart. Ziet er goed uit en klinkt onwijs heerlijk. Je moet inderdaad maar eens het recept delen. Ben wel benieuwd of ik hem ook niet in een keer op krijg. Ik ben namelijk best wel goed in het eten van taarten.

    1. Haha, ik zou mijzelf ook als berucht taarteter beschouwen, maar deze is echt monsterlijk hoor. Ik heb zelfs berekend hoeveel calorieën de taart bevat en toen begreep ik het ineens. Recept komt er heel snel aan!

  2. YES het is de poekie-taart geworden! Die taart is gewoon een soort van extra feestje op je verjaardag. Van harte gefeliciteerd nog en fijn dat je een mooie dag had.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *