Boekenwoede

Kookboeken

Zet mij in de Donner met een zak vol geld en ik zou een flat kunnen bouwen van het aantal boeken waar ik mee terugkom. Het is vreselijk. Ik kan echt uuuuren in een grote boekhandel rondlopen. Dit tot grote ergernis van de mensen dachten akkoord te gaan met ‘eventjes een kijkje nemen’. Je begrijpt wel, ik ga liever alleen winkelen. Lekker op mijn gemakkie doen doen wat ik zelf wil.

Maar ja, daar zit ook wel weer een nadeel aan…

Ik koop namelijk ook heel veel boeken. En dan vooral kookboeken. En soms loopt dat nogal uit de hand. Toen er nog relatief veel geld binnenstroomde kocht ik gerust 1 of 2 boeken per maand. Nou klinkt dat niet heel schokkend, maar dat is toch echt rond de 50 euro per maand aan boeken. Natuurlijk deed ik dat niet elke maand, maar hallo… Daar kun je best veel andere dingen van doen, als ik dat gewoon netjes had gespaard.

Het ergste van dit alles? IK GEBRUIK ZE NIET EENS. Die stapel boeken die je op de foto ziet? De meesten gebruik ik alleen om te kwijlen bij de mooie foto’s van alle recepten. Maar ja, laten we even eerlijk zijn.. Dat kun je ook gratis doen op Pinterest. Of leuke foodblogs. Of 24Kitchen.

Rachel-Khoo-1

Conclusie van het verhaal: die boekenwoede heb ik nog steeds. Het wordt me alleen heel makkelijk gemaakt, want het geld heb ik niet meer. Die boeken blijven dus lekker op het plankje in de winkel staan. Daarom ga ik mijn boekenwoede stillen door recepten te maken uit de boeken die ik al heb. Goed voor de portemonnee, goed voor de bijna-doorgezakte planken in mijn boekenkast. En ik begin bij mevrouw Khoo en haar toast met kersen basilicumcompote. Gewoon omdat dat lekker en simpel klinkt.

Een aantal andere boeken wil ik gaan verkopen. Zo heb ik het boek Powerfood van Rens Kroes liggen, en hoewel iedereen er lyrisch over is, vind ik er geen reet aan. Ook heb ik het boek Rawsome Vegan Baking gekocht van de (bijna) gelijknamige This Rawsome Vegan Life, maar ook dit is niet echt mijn ding (te ingewikkeld naar mijn smaak).

Ken je iemand die één van deze boeken al een tijdje wil hebben? Laat ze een berichtje sturen. Ik doe ze voor een fijn prijsje weg (en heus niet om nieuwe boeken van te kopen hoor!)

Liefs,
Mies

10 thoughts on “Boekenwoede

 1. Door een boekenwinkel struinen is zó fijn! Maar inderdaad, je kunt dat het beste in je eentje doen. Ik heb niet heel veel kookboeken, omdat ik wéét dat ik het uiteindelijk toch niet zo veel ga gebruiken… Maar ze zijn wel super mooi!

 2. Oh herkenbaar, ik heb ook veel kookboeken en maar weinig recepten eruit gemaakt… maar boeken zien er gewoon te leuk uit soms en dan koop je ze toch ondanks dat je ze waarschijnlijk niet gaat gebruiken 😉

  1. Ja! Precies dat. Eigenlijk is dat hetzelfde als kleding kopen omdat het er aan de paspop wel leuk uit zag. Je weet dat je het niet gaat gebruiken en toch koop je het. Gelukkig heb ik die gewoonte al afgeleerd, dus wie weet is er nog hoop voor me…

 3. Haha heel herkenbaar!

  Ik koop ook altijd veel (kook)boeken en gelukkig krijg ik er ook regelmatig een paar. Maar er echt uit koken? Dat doe ik bijna nooit. Maar ik zou het niet over mijn hart kunnen verkrijgen om ze weg te doen ;).
  Op het moment ben ik echt blut, dus ik kan er ook geen van je overkopen (misschien maar goed ook).

  1. Boeken krijgen is eigenlijk nog wat leuker. Ik ben binnenkort jarig, dus ik heb nog hoop! Zullen we een afspraak maken? Deze maand allebei twee recepten uitproberen uit 1 van je kookboeken. Zou toch zonde zijn als ze ongebruikt blijven, haha!

  1. Hai Jenn, leuk dat je interesse hebt in het boek! Dina was eerder met het sturen van een berichtje. Daarom geef ik haar voorrang. Mocht ze ervanaf zien, dan neem ik gelijk contact met je op! 🙂 x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *